Ja, és még valami!

Véleményblog érdekes és érdektelen témákkal a mindennapokból

Üzleti-magyar szótár

2022. szeptember 22. 14:06 - ZsonyaBlog

Természetesen becsülendő, ha valaki szofisztikáltan, körültekintően fejezi ki magát. A trágár, indokolatlanul nyers, már-már erőszakos formát öltő megnyilvánulásoknak az üzleti életben nincs helye. Meggyőződésünk ugyanakkor, hogy az ember – természeténél fogva – hivatalos, munkahelyi létállapotában is csak ember. Lássunk néhány példát azokra a fent jelzett környezetben alkalmazott kommunikációs sémákra, amelyek mögött – időnként nem is annyira megalapozatlanul – egészen más, önmagánál prózaibb, emberibb, életszerűbb jelentést, üzenetet sejthetünk. Ezek a mondatok a munkaviszony jellegétől függetlenül bárkitől elhangozhatnak:

Erre térjünk vissza később = kurvára nem érdekel a problémád.

Majd kitalálunk rá valami megoldást = te fogsz rajta dolgozni és a balhét is te viszed el érte.

Felvetettük a túlórák kifizetésének kérdését, még nem válaszoltak = kurvára nem fogunk kifizetni. Ennél jobb állást úgysem találsz, a gyereknek meg enni kell adni, szóval maradsz és tűrsz. Jobban teszed, ha többé nem feszegetsz ehhez hasonló, számunkra kínos kérdéseket.

Józsi mostanában sokat betegeskedik = cseszik bejárni dolgozni, jogszerű munkakerülő. Mi majd megtaláljuk a jogszerű módját, hogy leverjük rajta.

Téged bíztunk meg a feladattal = más nem vállalná el ezt az alja pluszmunkát.

Te vagy itt a legügyesebb/legkitartóbb/legszorgalmasabb = lásd: előző pont.

Engedjék meg, hogy elismerésünket fejezzük ki az önök kitartó és áldozatos munkáját illetően, amely hozzájárult cégünk nagyszerű sikeréhez! = geci gazdagok lettünk a ti munkátokból, bónuszra ne számítsatok, az extra profitot már szétosztottuk magunk között.

Most pedig lássuk a főnökség prezentációhoz fűzött kommentárját = ez lesz életed egyik legkellemetlenebb pillanata, aminek ráadásul szemtanúi is lesznek, de nyugi, már csak hatszor fogjuk visszadobni, hogy csináld újra.

Küldöm a kért anyagot = küldöm a hiányosan/hibásan megírt szennyet, amiért napokon át kitartóan könyörögtél. Olvashatóságra ne számíts, csatolmányokat a postás hozza majd.

Józsi megint önpusztít, aggódom érte = jó lenne, ha végre letenné azt a kurva cigit és dolgozna, ma már huszadjára látom kint.

Sok aranyat leltél ma reggel? = baszol felkelni időben, megint késtél.

Látom milyen jó ott a hangulat = képtelen vagyok hozzád emberhez méltóan szólni, irigy vagyok azokra, akikre több időt/figyelmet szánsz, mint rám.

Volt egy kis céges összejövetel = matt részegre itta magát mindenki, Jóskát úgy kellett feltakarítani az árokpartról. A lányok feltűnően csendesek, Peti gyengeségre és szédülésre hivatkozva ma nem jött be dolgozni.

Partnereinknek javasoljuk az épület végén található mosdót = múltkor valamelyikőtök úgy összeszarta-összehugyozta a bejárat mellettit, hogy az egyik takarítónk azonnali hatállyal felmondott.

Jó pihenést, jó nyaralást! = helyetted is dolgoznom kell, amiért a kurva anyádat, de cserébe úgyis naponta foglak baszogatni telefonon minden apró-cseprő hülyeség miatt, nem szabadulsz meg tőlem!

 

Köszönöm a figyelmet! A székeket csendben (csendben!) visszatesszük a helyére és elhagyjuk a termet. Mondom CSENDBEN!!!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://oltozz.blog.hu/api/trackback/id/tr1517937480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása